.

Αναλαμβάνω την οργάνωση και διεξαγωγή σεμιναρίων, στην τέχνη του ψηφιδωτού για συλλόγους, κοινότητες και ιδιωτικούς φορείς.

Επικοινωνήστε μαζί μου για πληροφορίες εδώ.

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

ΧΙΛΤΟΝ 2014

Yπό την αιγίδα του Όμιλου για την ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων

UNESCO Club of the Department of Piraeus and Islands

 

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2014,


·         Το Συμπόσιο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναφορές σε θέματα ιατρικής τεχνολογίας, πολεμικής τεχνολογίας, τεχνολογίας στην αρχιτεκτονική την αστρονομία την ναυπηγική, την τεχνολογία των επικοινωνιών, την μηχανολογία, την οικιακή και εργαστηριακή τεχνολογία κλπ.

·         Θα έχει ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ θα δώσει την ευκαιρία σε νέους επιστήμονες, φοιτητές αλλά και το ευρύ κοινό να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της τεχνολογίας των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Καθ’ όλη την διάρκεια των επιστημονικών εργασιών των Συμποσίων, πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις, όπως μουσικοχορευτικά και θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις και προβολές βιβλίων, τέχνης, καινοτομιών, εκθέσεις φωτογραφίας, κ.α.

 


 

Ηράκλειο, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να σας προσκαλέσουμε στο

1o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

«Ο Έλλην άνθρωπος και η οικουμενική επιρροή του στην μεταμοντέρνα εποχή”, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης.

Οι εργασίες του Συμποσίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 21/9/2012 το απόγευμα στις 16.00

Στο Συμπόσιο συμμετέχουν καταξιωμένοι, ακαδημαϊκοί, λογοτέχνες, και ερευνητές, από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα, με ενεργό τον ρόλο και την συμμετοχή της Ελληνικής Ομογένειας.

Καθ’ όλη την διάρκεια των επιστημονικών εργασιών των Συμποσίων, πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις, όπως μουσικοχορευτικά και θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις και προβολές βιβλίων, τέχνης, καινοτομιών, εκθέσεις φωτογραφίας, κ.α.


 To Ινστιτούτο Πολιτιστικών Ανταλλαγών του Tubingen της Γερμανίας έπειτα από προγραμματική συμφωνία του με το Διεθνές εκθεσιακό κέντρο Κρήτης διοργανώνει την έκθεση « Η Merilyn Monroe μέσα από την τέχνη» από 16 Απριλίου έως 30 Οκτωβρίου.
Η έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και προσεγγίζει το φαινόμενο της Merilyn Monroe διαμέσου της τέχνης φωτίζοντας τόσο το μύθο όσο και τη διαδικασία κατασκευής του.

Οι καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται στην έκθεση αναζητούν τη σχέση του προσώπου και του προσωπείου, της ταυτότητας και της εικόνας της Norma Jeane Baker και της Merilyn Monroe.
Τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται στην έκθεση παρουσιάζουν την εικόνα ενός ειδώλου της ποπ κουλτούρας και συμβάλουν με το δικό τους τρόπο στη δημοφιλία του.

Η έκθεση αποτελείται από:
• 200 έργα τέχνης: Ένας πλήρης φωτογραφικός κύκλος που περιλαμβάνει φωτορεπορτάζ, ντοκουμέντα, λήψεις στούντιο, καλλιτεχνικές φωτογραφήσεις. Πίνακες ζωγραφικής, έργα σε χαρτί, σχέδια, χαρακτικά, videos και γλυπτά.
• 78 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο:
-παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες και έργα, όπως αυτά του Andy Warhol
-διάσημοι σύγχρονοι καλλιτέχνες όπως οι Christo, Antonio de Felipe, Érro
-αναγνωρισμένοι φωτογράφοι όπως οι Sam Shaw και Milton Greene
-σημαντικοί νεώτεροι καλλιτέχνες όπως οι Saskia de Boer και Yasumasa Morimura

-Η έκθεση περιλαμβάνει μια εκπαιδευτική - κριτική προσέγγιση που
εστιάζει σε πολλά ζητήματα της σύγχρονης ζωής, όπως: το τίμημα της
δημοσιότητας - αυτοπροσδιορισμός και ετεροπροσδιορισμός - η κοινωνία
της εικόνας - η λειτουργία των ΜΜΕ - το star system κ.ά.

 


 

Αγαπητοί μου φίλοι,

έπειτα από πολλά τμήματα με υπέροχους μαθητές και καταπληκτικά έργα, το εργαστήριο κλείνει τις πόρτες του, λόγω περικοπών των προγραμμάτων δια βίου μάθηση.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υπομονή σας μέσα και έξω από το εργαστήριο και για τα μαθήματα ζωής που μου χαρίσατε μέσα από το χώρο αυτό. Ελπίζω να σας ξαναδώ όλους σε ένα νέο και ιδιόκτητο πλέον χώρο με την ίδια όρεξη για να παίξουμε ξανά με τη πέτρα και να της δώσουμε σχήμα, κάλλος, ζωή.

Καλές γιορτές και να προσπαθούμε όλοι για το λίγο κάτι παραπάνω, αυτό που θα κάνει τη διαφορά.

Εις το επανειδήν

Έκθεση Ψηφιδωτού στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλατεία Ελευθερίας).

Εγκαίνια την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:00 .

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εκπαιδευόμενοι των επιμορφωτικών προγραμμάτων της Ν.Ε.Λ.Ε.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com